2017 Yılı faaliyet Raporu

Beyoğlu, İstanbul’un sahnesi, Türkiye’nin boy aynasıdır. Burada yaşanan her şey, Türkiye’nin hatta Dünyanın gündemidir. İstiklâl’de yerinden oynayan bir taş da, Dolapdere’deki bir okulumuzun tadilatı da, Beyoğlu dokusuna hayat veren tarihi binaların restore edilmesi de, tüm hizmetlerimize tek bir tıkla ulaşmayı mümkün kılan bilişim teknolojilerini geliştirmek de, ziyaretçilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini yükseltmek de Beyoğlu Belediyesi’nin ana vazifesidir.

Yerleşik nüfusumuz 300 bin. Günlük ziyaretçimiz zaman zaman 2 milyonu aşıyor. Diyebiliriz ki günlük 2 milyon 300 bin insanın ihtiyaçlarına her ân çözüm üretmek için vazife başındayız. Hizmet kalitemizi daha da mükemmel hale getirme, her bir insanımızın ihtiyaçlarına birebir çözüm üretme gayretindeyiz. Beyoğlu’nda yaşayan herkes bizim kardeşimiz, Beyoğlu’na yolu düşen herkes dostumuz, misafirimizdir. Hizmetlerimizi kardeşlik, dostluk, misafirperverlik ekseninde yürütüyoruz. Beyoğlu’nda açan en güzel çiçeğin, tebessüm olmasını arzu ediyor; bunun için çalışıyoruz. Her icraat yılı, kendinden önceki yılların bir sonucu, bir toplamı olsa gerek. Beyoğlu’nda 14 yıl önce temeli attığımız eser ve hizmetler 2017’ye şekil verdi. Yıllar önce felsefî temellerini inşa
ettiğimiz fikirler, somutlaştı; eser ve hizmet olarak kurumsal kimlik kazandı. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Okmeydan’ı artık başlıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük restorasyon ve renovasyon hareketiyle, Beyoğlu’nda 6.000 bina yeniden hayata tutundu. Beyoğlu, ülkemizin en büyük turizm havzası haline geldi. Stratejik hamlelerle; Beyoğlu’nda 100 bin kişilik yeni bir istihdam alanı oluşturmaktan çok mutluyuz.

Bu yıl hizmete aldığımız Smart Beyoğlu’yla; Beyoğlu’na erişimi ışık hızına çıkardık. Beyoğlu’nun hızına hız, ticaretine bereket kattık. Gençlik Merkezimiz, Turabibaba Kütüphanemiz, 15 Semt
Konağımız; mahalli yaşam merkezleri olarak, gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, bütün mahalle sakinlerine yerinde hizmetler veriyor. Beyoğlu’nun Karadeniz’deki kıyısı Kefken Çevre Yaz
Kampımız, yüz binlerce gencimizin hayatını zenginleştirmeye devam ediyor. Temizlik, yol bakımı, kamu sağlığı ve denetimler gibi rutin hizmetlerimiz sorunsuz işliyor.

Beyoğlu’na 14 yıldır hizmet ediyoruz. Her şeyi Beyoğlu için Beyoğlu’na yakışır bir şekilde yapıyoruz. Bütün faaliyetlerimizde şeffaflıktan, ortak akıldan, çoğulculuktan yanayız. Güler yüzlü hizmet, olmazsa olmazımız. Tüm çabamız Beyoğlu sakinlerine, misafirlerimize Beyoğlu’nda yaşıyor olmanın, Beyoğlu’nu yaşıyor olmanın ayrıcalığını hissettirebilmektir. Beyoğlu, Türkiye’nin boy aynası dedik ya; aynanın ışığını daha da parlatmak, renklerini tüm dünyaya yansıtmak için mesai kavramı olmaksızın çalışan tüm takım arkadaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Enerji kaynağımız Beyoğlu sakinleridir.

Beyoğlu’nun her bir ferdine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.
Selam ve saygılarımla,

Ahmet Misbah Demircan