3.Etnospor Kültür Festivali Fotoğraf Yarışması

Beyoğlu Belediyesi, Dünya EtnosporKonfederasyonu işbirliğiyle11-30 Eylül tarihleri arasında Taksim Meydanı’nda 3.Etnospor Kültür Festivali Fotoğraf Yarışması sergisine ev sahipliği yapıyor!

Geleneksel oyunların canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşması için faaliyet gösteren Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, kökböründen aba güreşine, geleneksel çocuk oyunlarından dünya lezzetlerine kadar pek çok etkinliğe sahne oldu.

Yüzbinlerce ziyaretçi dört gün boyunca bir şölen havasını soludu. Oyunlarda, atölye etkinliklerinde, müsabakalarda ter döken sporcu yahut ziyaretçileri büyük bir ilgiyle takip eden birileri vardı: En güzel karenin peşine düşen fotoğraf meraklıları! Festivalin bir başka geleneği haline gelen fotoğraf yarışması bu sene altı ayrı kategoride düzenlendi. İlgi yoğundu:  502 kişi ve toplam 5516 fotoğraf! Kökbörü oynarken şikarın peşine düşenler, er meydanından zaferle ayrılanlar, atıyla raksedenler, ilk kez eline aldığı okun heyecanını yaşayanlar, mangala sehpasında hamle hazırlığında olanlar…

Festivali kare kare yeniden yaşamak, bu anları ölümsüz kılanları anmak ve daha geniş kesimlerle kavuşturmak adına 3. Etnospor Kültür Festivali Fotoğraf Yarışması’nın dereceye giren, sergilenmeye uygun bulunan eserleri 11 Eylül-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Taksim Meydanı’nda olacak.