15 Temmuz gecesi haber takibi yapan gazeteciler ödüllendirildi

10 Mart 2017

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında haber takibi yapan basın mensuplarına plaket takdim etmek için düzenlenen geceye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bugün burada sizlere şükranlarımızı sunmak için bir aradayız. O karanlık geceyi sizin kameralarınızın, fotoğraf marinalarınızın ışıkları aydınlattı. Türkiye’nin en uzun gecesinde siz de cephede, namluların hedefinde, tankların üstündeydiniz. Milletimizin direniş azmini sizler diri tuttunuz. Milletimiz o karanlık gecede yaptığınız kahramanlıkları asla unutmayacaktır.” dedi.

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında haber takibi yapan basın mensuplarına Beyoğlu’nda düzenlenen özel geceyle plaket takdim edildi. Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde Tarihi Emek Sineması’nda gerçekleştirilen geceye; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Eyüp Belediye Başkanı Remzı Aydın, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un yanı sıra çok sayıda basın kuruluşundan temsilciler katıldı. 15 Temmuz da çekilen görüntülerden hazırlanan video ile başlayan gece saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Gecede 15 Temmuz gecesi görevi başında olan 110 gazetecinin deneyimlerini yazdıkları "Kalkışma, Habercilerin Dilinden 15 Temmuz" kitabının tanıtımı da yapıldı.

15 TEMMUZ AKŞAMI TÜRK MEDYASI TARİHİ BİR FONKSİYON İCRA ETTİ

Plaket töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde görev alan hainlerin yargılandıklarına dikkat çekerek, “15 Temmuz akşamı Türk Medyası tarihi bir fonksiyon icra etti. Büyük bir demokrasi nöbeti tuttu. Bütün dünya medyasına örnek olacak bir tavır sergiledi. Bu millet artık hiçbir şekilde anti demokratik yollar ile hizaya getirilemez diz çöktürülemez. Bu millete istemediği hiçbir şey yaptırılamaz. Bu çetenin mensupları farklı mahkemeler de farklı dosyalar açılarak hesap verecekler. Böyle büyük bir dava da hepsini bir sepetin içine koyup sepeti taşınmaz hale getirmektense ayrı ayır davalar açıldı, küçük davalar açıldı. Ümit ediyoruz ki bu davaların hepsi en kısa süre içerisinde bitirilir” dedi.

CENNET VATANIMIZA KAST EDİYORLAR

Basın mensuplarının canları bahasına dünya kamuoyuna geçekleri gösterdiklerinin altını çizen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Bugün burada buluşabiliyor, bu kürsüye çıkıp bir şeyler söyleyebiliyorsak, hepimiz biliyoruz ki, aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin, iradesini çiğnetmeyen, tanklara, savaş uçaklarına meydan okuyan büyük milletimizin sayesindedir. Milletimizi meydanlara davet ederek büyük direnişi başlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanımızın ve tüm devlet adamlarımızın sayesindedir. Derdimiz büyük, düşmanımız çok. Cennet vatanımıza kast ediyorlar. Birliğimize dirliğimize saldırıyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.

MİLLETİMİZ O KARANLIK GECEDE YAPTIĞINIZ KAHRAMANLIKLARI ASLA UNUTMAYACAK

Başkan Demircan, “Bizleri yıkmaya yeltenen şer odakları nasıl bir milletle cenk tuttuklarını bilmiyor. Biz ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ demiş bir milletiz. Allah’ın izniyle hiç kimse sırtımızı yere getiremeyecek. Milletimizin yazdığı bu destanın her anına, her saniyesine, çektiğiniz fotoğraflar, kaydettiğiniz görüntüler, yaptığınız röportajlarla dünya an be an tanıklık etti. Bunları mermi yağmurunun altında, tank paletlerinin arasında derleyen basın mensuplarımız sizler de bence birer kahramansınız. Bugün burada sizlere şükranlarımızı sunmak için bir aradayız. O karanlık geceyi sizin kameralarınızın, fotoğraf marinalarınızın ışıkları aydınlattı. Türkiye’nin en uzun gecesinde siz de cephede, namluların hedefinde,  tankların üstündeydiniz. Milletimizin direniş azmini sizler diri tuttunuz. O geceyi anlatan Kalkışma Kitabı, 15 Temmuz Destanının abidelerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Sizin en büyük, en müstesna onur belgeniz milletimizin kalbinde kazandığınız yerdir. Milletimiz o karanlık gecede yaptığınız kahramanlıkları asla unutmayacaktır.”şeklinde konuştu.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...