400 öğrenci satranç turnuvasında kıyasıya yarıştı

21 Aralık 2016

Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Beyoğlu Okullar Arası Satranç Turnuvası’na 30 okuldan 400 öğrenci katıldı. 5 farklı kategoride düzenlenen turnuvada ilk üçe giren öğrencilere tablet hediye edildi.

Beyoğlu’nda öğrencilere olumlu rekabet duygusunu aşılayarak, zihinsel ve fiziksel aktivitelerle sağlıklı gelişmelerine destek vermek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Beyoğlu Okullar Arası Satranç Turnuvası’ Kasımpaşa Spor Tesisleri Salonu’nda gerçekleştirildi.Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediğiturnuvaya çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

BURADA ÇOK GÜZEL BİR ORTAM VAR

Turnuvayı Yıldızlar Kategorisinde ikinci olarak tamamlayan Aris Dikran Nişan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Umarım böylesi güzel organizasyonlar çoğalır ve diğer ilçelerde bu tür organizasyonlar düzenler. İnşallah bu organizasyon herkese örnek olur.” dedi. Turnuvaya katılan Kabataş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiYunus Emre de,“Turnuvayı çok beğendim, çok güzel. Burada çok güzel bir ortam var.” derken Kabataş Ticaret Lisesi öğrencisi Yücel ise, “Buraya turnuva için geldik. Burada çok güzel bir ortam kurulmuş. Bunun için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Msbah Demrcan’a çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE TABLET HEDİYE EDİLECEK

Beyoğlu’nda bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 400’e yakın öğrencinin katıldığı Satranç Turnuvası’nda 5 farklı kategori gerçekleştirildi.30 okuldan öğrencinin yarıştığıturnuvanın sonunda her kategoride ilk 3 dereceyi kazanan yarışmacılara tablet hediye edildi.

5 FARKLI KATEGORİDE İLK ÜÇE GİREN İSİMLER ŞÖYLE;

Turnuvanın Gençler kategorisinde Alihan Demirbağ birinci, Kadir Yokuş ikinci, Selçuk Seçkim ise üçüncü oldu. Küçükler kategorisinde de; Kaan Dilber birinci, Erdem Cihan ikinci, Zeynep Köseoğlu üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde; Alen Zare Nişan birinci, Aris Dikran Nişan ikinci, David Üge üçüncü oldu. Minikler kategorisinde; Diran Köse birinci, Arel Kerem Aydınlı ikinci, Eren Sağlam üçüncü oldu. Mini Minikler kategorisinde; Eren Can birinci,Talha Eren Özdemir ikinci, Anıl Yılmaz Karabiber ise üçüncü oldu.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...