53. Kütüphaneler Haftası Beyoğlu'nda coşkuyla kutlanıyor

30 Mart 2017

Beyoğlu’nda 53. Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen Kırmızı Sedir Söyleşisi’nin konuğu oyuncu Emine Ün oldu. Programda öğrencilerle buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnsan, insanla yaşar ve insanın insanla yaşayabilmesi için davranışlarını güzelleştirmesi lazım. Bu yüzden davranış biliminin adı tiyatrodur. Bu nedenle hayat bir tiyatrodur.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ dolayısıyla bir birinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Kütüphane haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği Kırmızı Sedir Söyleşisi ile oyuncu Emine Ün’ü öğrencilerle bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığı söyleşinin sunuculuğunu ise oyuncu Özgür Özgülgün yaptı. Beyoğlu Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi'nde düzenlenen söyleşide oyuncu Emine Ün, öğrencilerin tiyatro ve oyunculuk hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı.

“HAYAT BİR TİYATRODUR”

Programda öğrencilerle buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnsan tek başına bir dünyada yaşayamaz. İnsan, insanla yaşar ve insanın insanla yaşayabilmesi için davranışlarını güzelleştirmesi lazım. Bu yüzden davranış biliminin adı tiyatrodur. Bu nedenle hayat bir tiyatrodur. Eğitimin esası kültür sanattır ve tiyatro bir numaradadır. Onun için kültür hayatı okulda başlar, öyle de devam eder” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL BİR GÜNDÜ

Öğrencilere deneyimlerini aktaran oyuncu Emine Ün, “Evet burada çocuklarla beraber olmak çok güzel bir duygu. Hem tiyatrodan konuştuk kitaptan konuştuk hem de hayata dair birçok şey paylaştık. Onların da fikirlerini aldık ve ben de onlara söyleyeceklerimi söyledim. Bu yüzden çok güzel bir gündü teşekkür ediyorum” dedi.

ETKİNLİKLER BİR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Öte yandan program sonunda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, oyuncu Emine Ün ve sunucu Özgür Özgülgün çocukları arkalarına alarak birlikte özçekim yaptı. Etkinlikler bir hafta boyunca düzenlenecek gösteri ve söyleşilerle devam edecek.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...