Beyoğlu, Dünya Kadınlar Günü için koştu

05 Mart 2017

Beyoğlu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ‘Beyoğlu Kadınlar Koşusu’ düzenlendi. 7'den 70'e binlerce kadın katıldığı etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Hasköy sahil kapatıldı ve kadınlarımız burada büyük bir motivasyonla koştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü iyilikler ve güzellikler getirsin. Bu katılım, bu coşku beni de cesaretlendirdi. Bundan sonra her yıl bunu mutlaka yapacağız.” dedi.

Beyoğlu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ‘Beyoğlu Kadınlar Koşusu’ düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. işbirliği ile Hasköy Sahilde gerçekleştirilen koşuda, genciyle yaşlısıyla 7'den 70'e binlerce kadın kilometrelerce koştu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İBB Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İl Şube Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cebrail Karakaş, Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürü Çiğdem Gür etkinliğe katılarak kadınlara destek verdi.

TÜM KATILIMCILARA GÜNÜN ANISINA MADALYA TAKDİM EDİLDİ

Hasköy Sahil 'deki etkinlik alanında ısınma hareketlerinden sonra başlayan koşu, Alibeyköy istikametine doğru devam ederek başladığı noktada son buldu. 3 kilometrelik parkuru koşarak ya da yürüyerek tamamlayan kadınlara etkinlik sonunda günün anısına karanfil ve madalya takdim edildi. Katılımcılara ayrıca çay ve sandviç ikramında bulunuldu.

BU KATILIM, BU COŞKU BENİ DE CESARETLENDİRDİ

Etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, baharın ilk günlerinde düzenlenen Kadınlar Koşusu’nun kendilerime ayrı bir heyecan verdiğini belirterek, “Güzel ve enerjik bir gün oldu. Baharın bu ilk günlerinde böyle bir etkinlik bizlere ayrı bir heyecan verdi. Dünya Kadınlar Günü 8 Mart henüz vakti gelmedi ama bu hafta bu etkinliklerle geçecek, biz Beyoğlu Belediyesi olarak Semt Konaklarında yıllardır kadınlara yönelik spor faaliyetleri yapıyoruz. 2 binden fazla öğrencimiz var, onları böyle açık bir alanda bir koşuda organize etme gibi bir hedefimiz de vardı. Bu da bizim için bir ilk oldu. Bir başka güzellik Hasköy sahillerinde sokakların kapatılıp, kadınlara açıldığı bir gün yaşıyoruz bu da bir ilk. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün iyilikler ve güzellikler getirmesini diliyorum. Bu katılım, bu coşku beni de cesaretlendirdi. Bundan sonra bunu her sene yapmayı hatta 23 Nisan ve 19 Mayısta da çocuklara ve gençlere yönelik sportif faaliyeti yürütmeyi arzu ediyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GÜZEL VE KEYİFLİ BİR KOŞU OLDU

Bu haftanın kadınlara özel bir hafta olduğunu belirten İBB Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar “Güzel ve keyifli bir koşu oldu. Katılımda gayet iyiydi. İnşallah bunun gelenekselleşmesini istiyoruz. ”derken, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ise “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Beyoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Haliç temizlenerek etrafında yeşil bir band oluştuktan sonra vatandaşlarımız aileleriyle birlikte Sütlüce, Hasköy ve Kasımpaşa sahillerine inerek daha fazla spor yapma imkanı buldu. Bugün ki koşu da yoğun ilgi gördü. İnşallah bu tür etkinlikler bundan sonra daha da artar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...