Beyoğlu’nda Beyaz Zambaklı İşletme Sayısı 738 Oldu

08 Ağustos 2015

Beyoğlu Belediyesi halkın daha sağlıklı şartlarda gıda tüketmesini sağlamak için başlattığı Beyaz Zambak Projesinde sertifika alan işletme sayısı 738’e yükseldi. Projenin önemini vurgulayan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu'ndaki işletmelerin kalitesi bir yere ulaşmışsa bunda 'Beyaz Zambak' projesinin etkisi büyük,” dedi.

Beyoğlu Belediyesi’nin ilçe genelindeki işletmeleri temiz ve hijyenik tutmak adına 2004 yılından Diversey işbirliğiyle yürüttüğü Beyaz Zambak projesinde sertifika sahibi olmaya hak kazanan işletme sayısı 738’e ulaştı. Projeye katılan gıda işletmeleri, dünya çapında uygulanan mutfak hijyeni kuralları değerlendirmeye tabi tutulurken, gerekli standartları sağlayan işletmeler “Beyaz Zambak” bayrağını taşımaya hak kazanıyor.

EN ÖNEMLİ KRİTER HİJYEN

Beyoğlu Belediyesi yetkilileri tarafından Beyaz Zambak bayrağı taşıyan işletmelere yapılan düzenli denetimlerde en önemli noktayı hijyen oluşturuyor. Diversey’in HACCP prensipleri doğrultusunda hazırlamış olduğu, mutfak hijyeni ölçme ve değerlendirmesi olan HotSpots programı ile belediye sınırları içindeki işletmeler kontrol ediliyor. Daha önce tüm standartları yerine getirerek bayrağa sahip olan işletmeler eğer standartları korumazlarsa bayrak geri alınıyor.

MUTFAK BACASINDAN SEBZE SOYACAĞINA HER ŞEY TİTİZLİKLE KONTROL EDİLİYOR

Denetimlerde ilk olarak ruhsatlar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı Hijyen Eğitim Sertifikaları, düzenli olarak haşere ile mücadele edildiğine dair ilaçlama sertifikalar kontrol ediliyor. Ardından mutfak bölümünde detaylı kontroller başlıyor. Mutfak bacasından sebze soyacağına kadar her şey tek tek hijyen kurallarına uygunluk açısından inceleniyor. Soğuk hava depoları, lavabolar, bulaşık yıkama alanları da tek tek denetleniyor. Denetimlerden başarıyla çıkan işletmeler Beyaz Zambak bayrağını taşımaya devam ediyor.

BEYAZ ZAMBAK İLE TİCARİ İTİBAR VE KAZANÇ ARTIYOR

Beyaz Zambak ile işletmelerin ticari itibarlarını yükselirken aynı zamanda karlılık da artıyor. Müşteriler, dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Beyoğlu’nda da Beyaz Zambak bayrağını gördüğü gıda işletmelerini gönül rahatlığıyla tercih ediyor. Tüm dünyada temizliğin ve hijyenin tek simgesi olan Beyaz Zambak bayrağı Beyoğlu Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilçe genelinde yayılmaya devam ediyor.  Beyoğlu Belediyesi olarak hedeflerinin hijyen çıtasını her zaman daha yükseklere taşımak olduğunu her fırsatta tekrarlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Eğer bugün Beyoğlu ve Beyoğlu'ndaki işletmelerin kalitesi bir yere ulaşmışsa bunda 'Beyaz Zambak' projesinin etkisi büyük' dedi.

&