Beyoğlu’nda Harun Kolçak’ın anısına 'Kedi Evi' açıldı

21 Kasım 2017

Beyoğlu Belediyesi tarafından merhum sanatçı Harun Kolçak'ın anısına Cihangir Parkı'nda yaptırılan kedi evinin açılışında konuşan Başkan Demircan, “Harun Kolçak’ın anısına sahip çıkmak bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.

Beyoğlu Belediyesi, merhum sanatçı Harun Kolçak'ın anısını yaşatmak için Cihangir Parkı'nda kedi evi açtı. Sokakta yaşayan kedilerin barınması amacıyla yapılan kedi evinin açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın yanı sıra mahalle sakinleri ve hayvanseverler katıldı.

BEYOĞLU'MUZA GELDİĞİ İÇİN ÇOK MÜTEŞEKKİRİM

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan  Harun Kolçak'ın anısına sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, “Beyoğlu'muza, Cihangir'imize geldiği için çok müteşekkirim. Harun Kolçak, benim 30 sene evvelinden tanıdığım çok değerli ve saygı gösterdiğim, sevdiğim bir arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin. Onun anısına sahip çıkmakta bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. İnsanoğlu merhametin kaynağıdır. Merhametle yaşıyoruz, sevgiyle yaşıyoruz. Hayvanlara göstereceğimiz merhamet de bize yakışır olması lazım. Cihangir kedileriyle meşhur. Cihangir'in orta noktasında bu parkın içerisinde bir kedi barınağının olması çok güzel ve anlamlı. Harun Kolçak'ın anısını da yaşatır biçimde açmış olmak çok anlamlı. Emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"EN İYİ DOSTLARIMIZ HAYVANLARIMIZDIR"

Oğlunun hayvanlarla olan duygusal yakınlığından bahseden Eşref Kolçak ise,"Bizim çocukluğumuzdan beri hayvanlara karşı büyük bir sevgimiz var. Ben köy çocuğuyum. Bizim en büyük dostumuz, hayvanlarımızdır. Dolayısıyla oğlumda o açıdan duygusal bir insandı. Onun için yapılan bu şeyi canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah daha birçok yerde buna benzer şeyler yapılır. Çünkü bizim en iyi dostlarımız hayvanlarımızdır" ifadelerini kullandı.

Haberin galerisi için Tıklayınız...