Beyoğlu’nda bahar temizliği çalışmaları başladı

06 Nisan 2017

Beyoğlu’nda havaların ısınmasıyla birlikte ‘Bahar Temizliği Çalışması’ başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Belediye ekipleri, bir taraftan özel yıkama araçlarıyla kapsamlı temizlik çalışmaları yaparken bir taraftan da yağışların ve güneşin etkisiyle rengini kaybeden bordür taşlarını, kirli duvarları, kaldırımları ve tretuvarları yeniden boyuyor.

Her gün yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlayan Beyoğlu bu yaz da pırıl pırıl olacak. Beyoğlu Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte ilçede ‘Bahar Temizliği Çalışması’ başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bir taraftan özel yıkama araçlarıyla cadde ve sokaklarda kapsamlı temizlik çalışmaları yapılırken bir taraftan da yağışların ve güneşin etkisiyle rengini kaybeden bordür taşları, kirli duvarlar,  kaldırımlar ve tretuvarlar yeniden boyanıyor. Aralıksız olarak devam edecek olan çalışmalarla ilçenin daha yaşanılabilir hale getirilmesi ve estetik güzelliğinin korunması amaçlanıyor.

CADDE VE SOKAKLAR PIRIL PIRIL OLACAK

Çöplerin alınması ve süpürme çalışmalarının yapılmasıyla başlayan temizlik çalışmaları, özel dezenfektanlarla yapılan ayrıntılı yıkama çalışmalarıyla devam ediyor. Çalışmalar sırasında buharlı ve sıcak sulu yıkama aracına ihtiyaç duyulan noktalar tespit edilerek sonrasında söz konusu araç ile etkili yıkama çalışmaları yapılıyor.  Ayrıca paslı, kirli, yağlanmış ve kalıcı çöp çıkarma alanı haline getirilmiş tüm alanlar da sıcak sulu ve buharlı yıkama aracıyla temizleniyor. Yıkama çalışmalarının yanı sıra pilot olarak seçilen mahallerde yer alan tüm boş arsaların, yeşil alanların ve parkların temizliği de yapılıyor.

BORDÜR TAŞLARI VE KİRLİ DUVARLAR YENİDEN BOYANIYOR

Bahar temizliği kapsamında ayrıntılı boyama çalışmaları da yapılıyor. Boya ekipleri, gerek elle gerek özel araçlarla yaptığı boyama çalışmalarıyla yağışların ve güneşin etkisiyle rengini kaybeden bordür taşlarını, kirli duvarları,  kaldırımları ve tretuvarları tekrardan canlı görünümüne kavuşturuyor. Boyama yapılan mahalleler arasında; Şahkulu, Hacı Ahmet, Küçük Piyale, Sütlüce ve Keçeci Piri Mahalleleri bulunuyor.

Haberin fotoğrafları için Tıklayınız...