Beyoğlu’nda yaz okulları ile eğitime ara vermek yok

08 Ağustos 2017

Çocukların yaz tatillerini verimli geçirmeleri için açılan Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Yaz Okulu bu yıl da yoğun ilgi gördü.Değerler eğitimi derslerinin yanı sıra sanatsal branşlarda da eğitim verilen Yaz Okulu Ağustos ayının üçüncü haftasında sona erecek.

Beyoğlu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçede yaşayan çocuklar için her yıl Semt Konaklarında açtığı yaz okulubu yıl da yoğun ilgi gördü. 7-14 yaş arası çocukların katıldığı yaz okulunda değerler eğitimi derslerinin yanı sıra sanatsal branşlardada eğitimveriliyor. Çocukların en çok ilgi gösterdiği branşların başında tiyatro, halk oyunları ve müzik geliyor. İlçede açtıkları Yaz Okullarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,hedeflerinin sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

ÇOCUKLAR KABİLİYETLERİNİ KEŞFETME İMKANI BULUYOR

Tamamen ücretsiz olan Semt Konakları Yaz Okulu’nda çocuklar ilgi alanlarına göre seçtikleri branşlarda kabiliyetlerini keşfediyor. Ayrıca, takım ruhunu öğreniyor, bireysel başarılar kazanıyor. Çocukların sosyal gelişimini destekleyen yaz okulunda eğitimler hafta içi sabah 09.00-12.30,öğle 13.00-16.00 saatleri arasında veriliyor. Kayıtları devam eden Yaz Okulu’na çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen velilerin en yakın Semt Konağına giderek başvuru yapmaları yeterli oluyor.

HEDEFİMİZ SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çocukların tatil dönemlerini verimli geçirmeleri için Yaz Okullarını açtıklarını belirterek, “Hedefimiz sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek. Bu hedef doğrultusunda Semt Konaklarımızda ve Gençlik Merkezlerimizde birçok sportif, sanatsal ve eğiticikurslar açıyoruz.Yaz Okullarımız da bu aktivitelerden bir tanesi. Çocuklarımız da bu çalışmalardan oldukça memnun” dedi.

&