Festival Heyecanı Beyoğlu' nda Yaşanıyor

18 Mayıs 2017

Beyoğlu Belediyesi 18 Mayıs’ta başlayıp 5 ay boyunca sürecek 11 farklı festival ve etkinliğe imza atıyor. Taksim Meydanı’nda 5.000 metrekare alan üzerine kurulacak festival ve etkinlik alanında Ekim ayına kadar birbirinden renkli festivaller şehrin kültür-sanat ve eğlence hayatına renk katacak.

Festivaller kapsamında ilk etkinlik 18 Mayıs-21 Mayıs tarihleri arasında Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilecek Beyoğlu Gençlik Festivali ve Açık Hava Sinema Günleri ile başlıyor.  Gündüz saatlerinde Beyoğlu Gençlik Festivaline ev sahipliği yapacak meydan akşam saatlerinde yerini Açık Hava Sinema Günleri’ne bırakacak.

GENÇLER EĞLENCEYE DOYACAK

Taksim Meydan’ında 4 gün boyunca gençleri bir araya getirecek olan Beyoğlu Gençlik Festivali; sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, üniversiteler, öğrenci platformları, spor kurumları, geleneksel sanatlar ve el sanatları alanlarında faaliyet gösteren birbirinden farklı katılımcılarla gerçekleştirilecek. Beyoğlu festivallerinin ilki olacak Beyoğlu Gençlik Festivalde konser, dans, sinema gösterimleri ve söyleşileri, DJ performansları, oyun ve çeşitli spor etkinlikleri bulunuyor. Sanal Gerçeklik (Paraşüt ve Dağ Bisikleti), Mini Golf, Playstation Futbol Turnuvası, XBOX Kinect, Klasik Atari Makinaları, Tırmanma Duvarı, Canlı Langırt, Masa Tenisi Turnuvası, Komik Aynalar, Araba Simulasyonları gibi pek çok farklı oyun ve etkinlik gençlere eğlenceli anlar yaşatacak.

SİNEMANIN ÖNEMLİ İSİMLERİ GENÇLERLE BULUŞACAK

Açık Hava Sinema Günleri kapsamında ise 4 gün boyunca Türk Sinemasının önemli eserleri gösterilecek. Film gösterimlerinin ardından da Yüksel Aksu, Atalay Taşdiken, Murat Şeker ve Rıza Dönmez gibi gösterimi yapılan filmlerin yönetmenleriyle söyleşiler yapılacak. Diğer yandan Açık Hava Sinema Günleri süresince aralarında Osman Sınav, Zihni Göktay, Asuman Dabak, Ferdi Akarnur, Mesut Akusta, Gaffur Uzuner ve Ümit Çırak gibi önemli isimlerle gençler söyleşi yapma imkanı bulacaklar.

FESTİVAL PROGRAMI

• Gençlik Festivali -18-21 Mayıs 2017