Kardeş belediye başkanlarından Demircan’a ziyaret

26 Ekim 2017

Yurtdışından gelen kardeş belediye başkanlarını ağırlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kardeş belediyelerimizle ve Dünya E-Devletler Organizasyonu üyeleriyle en iyi uygulamaların konuşulduğu mini bir buluşma gerçekleştirdik. Bu anlamda ülkemizin uluslararası ilişkilerine de katkıda bulunmuş oluyoruz.” dedi.

Beyoğlu Belediyesinin yurt dışındaki 19 kardeş belediyesinin başkanları ve temsilcileri “Beyoğlu Kardeş Kent Belediye Başkanları ve İyi Örnek Paylaşımları Forumu” için İstanbul’a geldi. Romanya'nın Bükreş Sektör 1 Belediye Başkanı Dan Tudorache, Makedonya'nın Centar Belediye Başkanı Sasha Bogdanovikj ve Ukrayna’nın Çornomorsk Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Yuriy Buzko "İyi Örnekler Paylaşımı Forumu" öncesi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret etti. Konuklarına Beyoğlu’ndaki Dönüşüm Projelerini anlatan Başkan Demircan daha sonra tarihi Belediye Binasını gezdirdi.

EN GÜZEL UYGULAMALARINI BİRBİRİMİZE ANLATTIĞIMIZ RUTİN BİR TOPLANTI

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu olarak dünyanın dört bir tarafından kardeş belediyelerimiz var. Onlarla zaman zaman yurt dışında buluşuyoruz. Bugün de Türkiye'ye onları davet ettik. Onların en güzel uygulamalarını birbirimize anlattığımız rutin bir toplantı. Ancak bir farklılık var. Birleşmiş Milletler (BM) uhdesinde kurulan Dünya e - Devletler Topluluğu (WeGo e-Goverments Organization) Akdeniz Sorumluluğu'nu Beyoğlu Belediyesi'ne tevdi ettiler.” dedi.

AKILLI KENT UYGULAMALARINDA İYİ BİR NOKTADAYIZ

Beyoğlu Belediyesi'nin özellikle akıllı kentler organizasyonunda yaptığı uygulamalarla çok iyi bir noktada olduğuna dikkati çeken Başkan Demircan, “Akdeniz'deki bu işe katılmak isteyen ve bu tecrübelerden istifade isteyenler var. Dolayısıyla hem kardeş belediyelerimizle hem de dünya e-devlet organizasyonu üyeleriyle en iyi uygulamaların konuşulduğu mini bir buluşma gerçekleştirdik. Bugün de tek tek başkanlarımız ve temsilcileri bizi ziyaret ediyor. Ülkemizin uluslararası ilişkilerine de bu anlamda katkıda bulunmuş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU'NDAKİ TARİHİ BİNALAR HOŞUMA GİDİYOR

Bükreş Sektör 1 Belediye Başkanı Dan Tudorache de, İstanbul Beyoğlu'ndaki tarihi dokudan çok etkilendiğini belirterek, “Beyoğlu'na sık sık geliyorum ve çok seviyorum. Çok sevdiğim ve sık geldiğim bir yer. Çok güvenli bulduğum bir şehir ve ilçede kendimi evimde gibi hissediyorum. İstanbul'da genel olarak sarayları ve tarihi binaları seviyorum. Topkapı Sarayı çok güzel. Beyoğlu'ndaki tarihi binalar hoşuma gidiyor. Beyoğlu Belediyesi'nin de böyle devam etmelerini dilerim, doğru bir yol izlediğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

EN İYİ ÖRNEK PROJELER PAYLAŞILACAK

İyi Örnekler Paylaşımı Forumu’nun yarınki birinci oturumda, Beyoğlu Belediyesi, Sector Belediyesi, Pecs Belediyesi ve Dubrovnik Belediyesi, sunum yapacaklar. ikinci oturumda, Casablanka, El-Halil (Hebron) ve La Marsa Belediyesi "En İyi Örnekler Paylaşımı" yapacaklar. Öğleden sonrası gerçekleştirilecek "WeGo and Sustainable Cities" oturumunda, WeGo Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam, WeGo tanıtım sunumu ile tamamlanacak.

AKDENİZ BÖLGE OFİSİ BEYOĞLU'NDA AÇILACAK

Beyoğlu Belediyesi internet teknolojileri ve bilişim sistemleri üzerine birçok projesiyle dünya çapındaki organizasyonlarda ülkeyi temsil etmeye devam ediyor.  İyi Örnekler Paylaşımı Forumu’nun tamamlanmasının ardından Beyoğlu Belediyesi, Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Organizasyonu (WeGo e-Goverments Organization) Akdeniz Bölge Ofisi'nin açılışını gerçekleştirecek. İstiklal Caddesinde bulunan Kültür Kenti Vakfı’nda gerçekleştirilecek açılışa; WeGO Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Organizasyonu Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve yabancı-Türk kardeş belediyelerin başkanları ve temsilcileri katılacak.

Haberin galerisi için Tıklayınız...