Öğrenciler kendi gözünden 15 Temmuz’u anlattı

31 Ekim 2017

Beyoğlu’nda ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirilen “Senin Gözünden 15 Temmuz Destanı” hikâye yarışmasının galipleri belli oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

Beyoğlu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına “Senin Gözünden 15 Temmuz Destanı” konulu hikâye yarışması düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler kendi gözünden 15 Temmuz Destanını anlattı. Yoğun ilgi gören yarışmada dereceye giren öğrencilere Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle ödülleri takdim edildi. Öğrenciler törende sahnelediği 15 Temmuz tiyatro gösterileriyle büyük beğeni topladı.

19 OKULDAN 67 ÖĞRENCİ KATILDI

Yarışmaya 19 okuldan 67 öğrenci katıldı. Yarışmaya gönderilen hikayeleri beş üyeden oluşan jüri değerlendirdi. Yazar Beşir Ayvazoğlu başkanlığında Turabibaba Kütüphanesi toplantı salonunda toplanan jüri üyeleri, ortaokul ve lise kategorisinde değerlendirmelerini yaparak dereceye giren hikayeleri belirledi.

YARIŞMANIN GALİPLERİ BELLİ OLDU

Yarışmada Ortaokul Kategorisinde; Beyoğlu Ortaokulundan Şevval Sümeyye Peker “Boş Kalan Koltuk” hikâyesiyle birinci, Muallim Cevdet Ortaokulundan “Şehit Çocuğu” hikâyesiyle Irmak Çevirgen ikinci, Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulundan “Darbeler Devrinin Sonu” hikâyesiyle Ömer Saltık üçüncü oldu. Lise Kategorisinde ise; Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesinden “Vatan Sağ Olsun” hikâyesiyle Ebru Sena Yılmaz birinci, Beyoğlu Anadolu İmam Hatim Lisesinden “Bir Güneş İçin Batan Hilal” hikâyesiyle Fatih Esat Pımarlı ikinci, İstanbul Atatürk Anadolu Lisesinden “Onurlu Ölüm” hikâyesiyle Şura Dayar üçüncü oldu.

TEMİZ KALPLİ YAVRULARIMIZIN DÜŞÜNCELERİNİ ANLAMAK İSTEDİK

Öğrencilere ödüllerini takdim eden Beyoğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, “Yakın dönemde yaşamış olduğumuz ve inşallah bir daha yaşamayacağımız, yaşamamak içi her birimizin üzerine düşeni yapması gereken bu menfur süreçte aramızdan ayrılanlar, şehit olanlar oldu. Bunların anısına siz günahsız temiz kalpli, temiz dualı, temiz gönüllü yavrularımızın duygularını ve düşüncelerini anlamak, görmek istedik ve bu amaçla bir yarışma düzenlendi. Yarışma da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle de bu tür yarışmalarda öğrencilerimizin her daim yanında olan Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’a şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

DERECEYE GİREN ÖGRENCİLER ÇANAKKALE'YE GÖTÜRÜLECEK

Öğrencilerin sahnelendiği tiyatro gösterileriyle büyük beğeni toplandığı ödül töreninde yarışmaya katılan tüm öğrencilere plaket takdim edildi. Ortaokul ve lise kademesinde dereceye giren ilk 5 öğrenci, branş öğretmenleri ile birlikte Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret edecek. Ayrıca, yarışmaya katılan tüm öğrenciler 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret edecek.

&