Osmanlı Türkçesi Kursu için kayıtlar başladı

26 Aralık 2016

Beyoğlu Belediyesi’nin Osmanlı Türkçesi' ni daha geniş kitlelere öğretmek amacıyla açtığı “Osmanlı Türkçesi Kursları”nın 2017 dönemi için kayıtlar başladı. Turabibaba Kütüphanesi’nde ücretsiz verilen kurslara katılan vatandaşlar, beş ay gibi kısa bir sürede Osmanlıca’yı öğrenebilecek.

Beyoğlu Belediyesi, liselerde zorunlu ders olarak verilmeye başlanan Osmanlıca’yı daha geniş kitlelere öğretmek amacıyla açtığı “Osmanlı Türkçesi Kursları” bu yıl da devam ediyor.  “Artık Bakıp Geçmeyeceksiniz” sloganıyla  Turabibaba Kütüphanesi’nde iki yıldır devam eden kursların 2017 dönemi için kayıtlar başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurs 5 ay sürecek. İlçede yaşayan yetişkinler için ücretsiz olarak verilen kurslara katılan vatandaşlar, beş ay gibi kısa bir sürede Osmanlıca’yı hem okuma hem de yazma becerisini kazanma fırsatı bulacak.

KAYIT İÇİN NÜFUS CÜZDANININ FOTOKOPİSİ YETERLİ OLACAK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın talimatlarıyla başlatılan Osmanlıca kurslarında dersler, Başlangıç ve Rika seviyesi olmak üzere iki ayrı grupta veriliyor. Vatandaşların çalışma saatlerine göre ayarlanan kursta bu yıl başlangıç seviyesi her Salı, Rika seviyesi ise her çarşamba akşamı 19.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Haziran ayında sona erecek olan kurslara katılmak isteyen vatandaşların Nüfus Cüzdanı fotokopisiyle birlikte Turabibaba Kütüphanesine başvurması yeterli olacak.