Sosyal Market ile ihtiyaç sahipleri mutlu, Beyoğlu huzurlu

17 Kasım 2018

Beyoğlu’nda 2010 yılında kurulan Sosyal Market ihtiyaç sahiplerinin en büyük destekçisi oldu. Sosyal Market’e gelerek giyimden gıdaya, temizlikten kırtasiye malzemelerine kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayan dar gelirli aileler, verilen hizmetten çok memnun.

Kültür Kenti Vakfı yürütücülüğünde, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Esenler Belediyesi, Sosyal Market Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller” projesi tamamlandı. Ebeveynlere 0-8 yaş arası çocukların iyilik halinin korunmasına yönelik eğitim ve seminerlerin verildiği projenin süreç ve sonuçları düzenlenen kapanış toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Beyoğlu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Projenin Saha Uygulama Uzmanı Esra Teoman Bener ve Doç. Dr. Emre Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda aile katıldı.

ANNEYİ NE KADAR EĞİTİRSEK O KADAR KIYMETLİ

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda yaptığı konuşmasında, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde annenin rolüne dikkat çekerek, “Anne, çocuk daha küçücük yaştayken onlara kalıcı etkiler veriyor. O kalıcı etkilerle de gelecek nesilleri, geleceğin büyüklerini kurtarmış oluyoruz. Dolayısıyla eğitim ve anne her şeyi belirliyor. Yani anneyi ne kadar eğitirsek, onu ne kadar geliştirirsek o kadar kıymetli. Ancak eğitim sürekli olması lazım. Çünkü insanlar bir müddet sonra unutuyor. Beyoğlu Belediyesi olarak bunun farkındayız. Beyoğlu’nda tam 15 tane Semt Konağımız var. 138 bin kişi Semt Konaklarımızı kullanıyor. 700 tane Anaokulu öğrencimiz var. 500 tane hanımefendi buraya değişik eğitimler için geliyor. 2300 tane hanımefendi spor yapmaya geliyor. 70 yakın doktorumuz var. Birçok aktivite birçok konferans burada sürüp gidiyor.”dedi.

HER ŞEYİN BAŞI BİLİNÇ VE EĞİTİM

Başkan Demircan, “Aslında mahallenin içerisine gidebilmek, mahallede aileyle buluşabilmek, anneyle buluşabilmek çok önemli. Evet okul önemli ama yetmiyor. Doğumdan mezara kadar eğitim devam ediyor, hayat sürekli gelişiyor. Dolayısıyla çocuklar değişen ekonomiye, değişen şartlara göre yeni psikolojik desteklere ihtiyaç duyuyorlar. Şimdi biz bu projeyi sınırlı sayıda öğrenci için yaptık. Ama ben inanıyorum ki bizim öğretmenlerimiz, bu işin katılımcıları fark etmeden bu formasyonu alıyorlar. Ondan sonra hayatlarında bunları normalleştiriyorlar ve bu burada kalmıyor. Bir kültür oluşuyor. O kültürü benimsiyorlar. Bilinçli aile sağlığı derken kendime de şu dersi çıkarttım; Bilinçli Belediye sağlıklı bir halka ulaşmış olur. Her şeyin başı bilinç ve eğitim. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE MOTİVASYON ETKİNLİKLERİ İLE AİLELER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Mayıs 2015’te hayata geçirilen proje kapsamında; ebeveynlere yönelik Anne Olmak Programı, Baba Olmak Programı, Anne-Çocuk Oyun Grubu ve eğitici seminerlerin yanı sıra aile piknikleri, çocuğun ailesiyle iletişimini kuvvetlendirecek atölye çalışmaları ve motivasyon etkinlikleri gerçekleştirildi.  Aralık 2017 itibariyle tamamlanan projenin süreç ve sonuçlarını Doç. Dr. Emre Erdoğan paylaştı.