Türkiye’nin Altın Elleri Beyoğlu’nda buluştu

11 Eylül 2018

Beyoğlu’nda bu yıl 13.sü düzenlenen “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali” büyük bir coşkuyla başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılışında konuşan Başkan Demircan, “Geleneksel El Sanatlarımızı canlı tutabilmek için özellikle el sanatlarını satan sanatçılarımıza imkan vermenin 13 yıl sonunda iyi neticeler verdiğini gördük.” dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarını geçmişten geleceğe taşımaya devam eden “Beyoğlu Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali” Taksim Meydanı’nda 13. kez İstanbullular ile buluştu. Anadolu’dan gelen folklor gurupları ve Zanaatkarlar Korosunun bir birinden renkli sahne gösterileriyle başlayan festivalin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra iş, sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Anadolu’nun 55 farklı ilinden aralarında UNESCO yaşayan insan hazinesi zanaatkarlarının da olduğu 63 zanaatkârı Beyoğlu’nda bir araya getiren festival 13 gün sürecek.

ZANAATKARLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEK

Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalde zanaatkârlar; çömlek yapımından çiniciliğe, ahşap işçiliğinden tespih yapımına kadar pek çok geleneksel el sanatı dalında hünerlerini sergileyecek. Her yıl yoğun ilgiyle takip edilen organizasyonda, stantlarında üretim yapacak katılımcılar, ziyaretçilere el sanatlarının tezgâhtaki üretimini yerinde görme fırsatı sunarken satış yapma imkânı da bulacak.

SANATÇILARIMIZA İMKAN VERMENİN İYİ NETİCELER VERDİĞİNİ GÖRDÜK

Festivalin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul’da kaybolmaya yüz tutmuş birçok el sanatının Anadolu’da yaşamaya devam ettiğini belirterek, “Bu sene Geleneksel El Sanatları Festivalimizin 13’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 63 el sanatçımız var. Böylesine önemli bir noktada bu tip etkinlikleri 15 günde bir değiştirerek çok değişik sanatçılara yer vermek, kültürümüzün farklı disiplinlerini burada ihya etmek, vatandaşımızla, meraklısıyla buluşturmak en önemli görevlerimizden birisi. Geleneksel el sanatları giderek gücünü kaybeden, ustaların giderek kendini devam ettiremeyeceği bir sanat haline geldi. Onları canlı tutabilmek, özellikle bu el sanatlarını satan sanatçılarımıza imkan vermenin 13 yıl sonunda iyi neticeler verdiğini gördük. Burası sadece vatandaşla buluşma noktası değil, bu işin ticaretini yapanlarında birbirini bulması için önemli bir buluşma haline geldi" dedi.